Chocoladerol

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  2. Bekleed de ondiepe rechthoekige bakvorm van 23 x 33 cm met bakpapier.
  3. Zorg dat er ongeveer 4 cm bovenuit steekt en het goed in de hoekjes zit.
  4. Scheid de met vetvrije handen.
  5. Doe de dooiers in een kom en eiwitten in een andere.
  6. Doe de bij de dooiers en klop dit met de mixer romig.
  7. Breek de chocola in een pan met dikke bodem.
  8. Voeg en koffie toe.
  9. Zet de pan op heel laag vuur en roer zachtjes met een houten lepel tot de chocola gesmolten is.
  10. Schep hem met een metalen lepel door het dooiermengsel.
  11. Klop de eiwitten schuimig en bijna stijf.
  12. Schep ze voorzichtig door de chocolademix, een enkel stukje wit geeft niet.
  13. Giet het mengsel in de vorm.
  14. Bak 12-14 min.
  15. De rollade moet bruin zijn en kan van boven een beetje opengebarsten zijn.
  16. Dit zakt weer in als je hem uit de oven haalt.
  17. Laat afkoelen.
  18. Klop de bijna stijf en smeer hem met een spatel over de cake.
  19. Til de cake aan de korte kant op en rol hem van je af op.
  20. Haal het bakpapier eraf terwijl je rolt.
  21. Er kunnen stukjes afbreken.
  22. Geen paniek, ga gewoon door.
  23. Als je er bijna bent, til je het hele ding op en legt het op een schaal.
  24. Strooi er overheen en klaar is Kees!
  25. Eet met verse bessen.
  26. Tip:
  27. Maak de bodem een nacht van tevoren.
  28. Vul en eet hem de volgende dag.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
341 kcal
17%3069 kcal
Vetten
21 g.
30%189 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%270 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladerol