Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28
Chocoladetaart

Ingrediënten

+ -
print

Ingrediënten taart:

Glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Vet een diepe ronde cakevorm van 22 cm in met gesmolten of .
  3. Bekleed de bodem en wand met bakpapier en laat het minstens 2 cm boven de rand uitsteken.
  4. Roer de , chocolade en koffie met 2 deciliter heet water op een laag vuur tot de en de chocolade zijn opgelost en het mengsel glad is.
  5. Haal de pan van het vuur.
  6. Zeef het bakpoeder en , cacao en in een grote kom.
  7. Roer de erdoor en maak een kuiltje.
  8. Voeg de , en toe en roer eerst de droge ingrediënten en dan het gesmolten chocolademengsel er langzaam met een metalen lepel goed door.
  9. Schep het mengsel in de vorm en bak het 1 uur en 40 minuten.
  10. Test met een vleespen/houten prikker en bak de taart, als deze er niet schoon uitkomt, nog 5-10 minuten.
  11. Laat hem in de vorm afkoelen.
  12. Stort hem als hij helemaal koud is op een rek.
  13. Laat voor het glazuur alle ingrediënten in een pan op een laag vuur smelten.
  14. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 4-5 mins sudderen.
  15. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
  16. Leg een rooster op een bakplaat en zet de taart hierop.
  17. Schenk het glazuur er gelijkmatig op.
  18. In de koelkast wordt dit glazuur in een uurtje stevig en vormt het een goede bescherming tegen uitdrogen van de taart.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Chocoladetaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladetaart
VariatieAantalGang
Chocoladetaart11Taart en gebak
Chocoladetaartje2Nagerechten
Chocoladetaart met rumroom1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
450 kcal
22%7200 kcal
Vetten
25 g.
36%400 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%464 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
34 g.
38%544 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetaart
Inhoud
  1. Chocoladetaart
    1. Ingrediënten
      1. Ingrediënten taart:
      2. Glazuur:
      3. Keukenspullen
    2. Bereidingswijze
    3. Ook lekker om te maken
      1. Variaties op Chocoladetaart
      2. Voedselallergie informatie
    4. Reacties op dit recept
    5. Voedingswaardetabel
      1. Voedingswaardegrafiek