Chocoladetaart

Ingrediënten

+ -
print

360 gram pure chocolade (+ extra om te versieren: 150 gram)

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 150 graden celcius.
  2. Au bain marie de chocolade smelten.
  3. Als chocolade gesmolten is de toevoegen.
  4. Als gesmolten is de toevoegen.
  5. Pan van het vuur halen en eidooiers door het mengsel roeren.
  6. Beetje bij beetje het zelfrijzend er door roeren.
  7. De eiwitten met een snufje stijf kloppen.
  8. Vervolgens het chocolademengsel luchtig door het opgeklopte eiwit spatelen.
  9. Het beslag in de (ingevette) springvorm gieten.
  10. Het geheel in de voorverwarmde oven stoppen.
  11. Na zo'n 50 minuten bakken moet het klaar zijn, maar prik er voor de zekerheid met een sateprikker in.
  12. Wanneer je die er uit haalt, moet er geen (vloeibaar) beslag aan blijven plakken.
  13. Als het klaar is moet het eerst even afkoelen.
  14. Vervolgens kun je de extra chocolade wederom au bain marie smelten en over de taart gieten/smeren.
25
25
25

Variaties op Chocoladetaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladetaart
VariatieAantalGang
Chocoladetaart11Taart en gebak
Chocoladetaartje2Nagerechten
Appel-chocoladetaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Chocoladetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Was heerlijk! Goed recept.
Nina 10 mei 2013
Heerlijke taart fambieus hoor uitstekende smaak
kevindijkstra1 21 mei 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1097 kcal
54%4388 kcal
Vetten
79 g.
113%316 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
75 g.
28%300 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetaart