Chocoladetaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Chocoladetaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van sanrico
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Scheid eiwit en dooiers.
- Sla de eiwitten met zeer stijf.
- Roer dooiers met zeer schuimig.
- Meng , maïzena en en zeef het boven de dooiers.
- Even doorroeren.
- Schep de eiwitten er voorzichtig met een lepel door.
- Vet een springvorm in, leg er vetvrij papier in en doe het beslag er in.
- Bak de taart 20-30 minuten en stort hem als hij klaar is op een rooster.
- Maak het papier nat en trek het eraf.
- Snijd de taart eenmaal horizontaal door.
- Maak de pudding zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Roer met de schuimig en voeg lepelsgewijs de pudding toe.
- Klop tot een luchtige crème ontstaat.
- Strijk de helft op de taartbodem en zet het andere deel erop.
- Met een deel van de resterende crème rand en bovenkant bestrijken.
- Wentel de zijkanten door de vlokken.
- Doe de rest van de crème in een spuitzak en garneer de taart hiermee.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Nougat- chocoladetaart45u25m
-
Recept
Peren-chocoladetaart met schuim450m
-
Recept
Chocoladetaart met vanillevulling41u5m
-
Recept
Chocoladetaart41u45m
-
Recept
Chocoladetaart met rum41u
-
Recept
Witte chocoladetaart41u45m
Variaties op Chocoladetaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocoladetaart | 11 | Taart en gebak |
Chocoladetaartje | 2 | Nagerechten |
Vloeibaar chocoladetaartje met toffeeaus | 1 | Kerst |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eierdooier
- boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 634 kcal | 31% | 2536 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 75 g. | 29% | 300 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 37 g. | 41% | 148 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |