Chocoladetaart
- Herkomst Verenigde_staten
- Categorie Taart en gebak
- Chocoladetaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van noraly
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Magnetron
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Vet een springvorm van 28 cm in.
- Smelt de (au bain marie of in de magnetron).
- Roer de boter door de gesmolten .
- Splits de .
- Klop het eiwit stijf, doe er op het laatst een beetje zout doorheen.
- Klop de dooiers met tot een citroenkleurig mengsel.
- Voeg de hierbij en meng het goed door elkaar.
- Klop het eigeel/ mengsel, het chocolademengsel en 1/3e van de eiwitten door elkaar.
- Schep de rest van de eiwitten er voorzichtig doorheen.
- Doe het beslag in de vorm.
- Zet het 15 minuten in de oven.
- Haal de taart eruit en laat het nog een kwartiertje staan met aluminiumfolie.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chocoladetaart41u45m
-
Recept
Nougat- chocoladetaart45u25m
-
Recept
Chocoladetaart met noten445m
-
Recept
Chocoladetaart445m
-
Recept
Lekkere chocoladetaart425m
-
Recept
Chocoladetaart41u
Variaties op Chocoladetaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocoladetaart | 11 | Taart en gebak |
Chocoladetaartje | 2 | Nagerechten |
Snelle chocoladetaart zonder bakken | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3805 kcal | 190% | 3805 kcal |
Vetten | 217 g. | 310% | 217 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 292 g. | 112% | 292 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 50 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |