Chocoladetaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Garde
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  3. Smeer de binnenkant van een springvorm dun in met .
  4. Bekleed de bodem met bakpapier.
  5. Breek de in stukken en verkruimel de .
  6. Bereiden:
  7. Smelt de au-bain-marie.
  8. Roer de die op kamertemperatuur hoort te zijn met de suiker tot een luchtig mengsel.
  9. Roer met een garde of mixer 1 voor 1 de door dit mengsel.
  10. Voeg de koekkruimels en beetje bij beetje de gesmolten toe.
  11. Giet deze massa in de springvorm en bak de taart in ca. 40-45 minuten gaar.
  12. Steek na 40 minuten een houten satepen in de taart om te controleren of hij gaar is.
  13. Als de pen er schoon uitkomt, is de taart gaar.
  14. Snijd de taart los van de wand van de vorm en laat hem 15 minuten rusten.
  15. Verwijder dan de vorm en bestrooi de taart met of poedersuiker.
  16. Serveer er eventueel lobbig geklopte of slagroom bij.
25
25
25

Variaties op Chocoladetaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladetaart
VariatieAantalGang
Chocoladetaart11Taart en gebak
Chocoladetaartje2Nagerechten
Chocoladetaart uit een pannetje1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, boter, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocoladetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

De textuur is te weinig taartig, meer het fluffige van eieren. Het lijkt meer op een chocolade soufflé, dus... binnen 10 minuten opeten, of hij stort in! Smaak wel goed. Ik zou er fruit bij serveren o... Lees reactie
Anne 11 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
338 kcal
16%2704 kcal
Vetten
26 g.
38%208 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetaart