Doe de cacao(3 eetlepels)(6 eetlepels), bloem(250 gram), kristalsuiker(300 gram), bakpoeder(2 theelepels) en zout(1 theelepel) in een kom en roer het door elkaar.
Doe de eieren(2), gesmolten boter(2 eetlepels)(150 gram) en het water(2.5 deciliter) in de kom en mix het tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in een ingesmeerde bakvorm/ braadpan en bak de cake(1 stuk) ongeveer 35 minuten onderin de oven.
Om te zien of de cake(1 stuk) goed gebakken is, kun je met een vork in de cake(1 stuk) prikken, als er niks mee komt is de cake(1 stuk) gaar.
Glazuur:
Mix de cacao(3 eetlepels)(6 eetlepels), poedersuiker(200 gram) en kaneel(2 theelepels) door elkaar.
Voeg de zachte boter(2 eetlepels)(150 gram) toe.
Voeg als laatste het water(2.5 deciliter) toe.
Mix het geheel samen tot een dik glazuur.
Eventueel kun je de cake(1 stuk) nog versieren met versiersels.
Besmeer de cake(1 stuk) pas met het glazuur als hij afgekoeld is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
cake en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (4)
Chocoladetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies RESET
Heerlijk heb er brownies mee gemaakt super lekker ik raad het echt aan!
Aasia 14 februari 2015
Ik heb de cake op 175 graden 35 minuten in de oven gedaan, maar hij was op meerdere plekken niet gaar. Dus of de oven moet warmer of de cake moet er langer in.
Loes 23 juni 2013
Hoe groot moet de bakvorm hier voor zijn?
Hannah 18 november 2012
Je hebt het in het recept over bakmeel. maar ik denk dat je bedoelt bakpoeder, want bakmeel is bloem gemengt met bakpoeder dus zelfrijzend bakmeel. Als je 2 theelepeltje bakmeel door de bloem mengt he... Lees reactie
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.