Chocoladetaart met ganache en paaseitjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jodiaanstoot
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Garde
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Doe de en de in een maatbeker en roer het tot een egaal mengsel.
Doe 250 gram chocolade in een bak en smelt het au-bain-marie.
Doe de in een andere kom en klop het in 3 min licht en luchtig met een mixer.
Voeg de toe en mix het in 3 min romig.
Voeg al mixend één voor één de toe.
Snij het vanille stokje open en schraap het merg eruit.
Voeg dit toe aan het botermengsel.
Mix het nog 1 min.
Roer de gesmolten door het cacaomengsel.
Voeg dit mengsel, meel en een mespunt zout in delen toe aan het botermengsel, rustig kloppend.
Schep het beslag in de vorm en bak het ca 1 uur en 15 min in het midden van de oven gaar.
Controleer na 1 uur op gaarheid.
Laat de taart 30 min in de vorm afkoelen, haal hem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster.
Breng de in een steelpan aan de kook.
Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de chocolade toe.
Roer dit door en laat het 10 min staan.
Roer met een garde tot een glad, egaal mengsel.
Laat het in ca 30 min afkoelen, maar roer regelmatig.
Bestrijk de taart helemaal met de ganache.
Halveer de paaseitjes in de lengte en bedek de bovenkant ermee.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chocoladetaart41u45m
-
Recept
Chocoladetaart met noten445m
-
Recept
Chocoladetaart430m
-
Recept
Chocoladetaart41u
-
Recept
Chocoladetaart met kersen440m
-
Recept
Chocoladetaart met kardemom41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in karnemelk, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in karnemelk, boter, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 699 kcal | 34% | 11184 kcal |
Vetten | 41 g. | 59% | 656 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 58 g. | 22% | 928 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |