Chocoladetaart met ganache en paaseitjes

Ingrediënten

+ -
print

Benodigdheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Garde
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
    Doe de en de in een maatbeker en roer het tot een egaal mengsel.
    Doe 250 gram chocolade in een bak en smelt het au-bain-marie.
    Doe de in een andere kom en klop het in 3 min licht en luchtig met een mixer.
    Voeg de toe en mix het in 3 min romig.
    Voeg al mixend één voor één de toe.
    Snij het vanille stokje open en schraap het merg eruit.
    Voeg dit toe aan het botermengsel.
    Mix het nog 1 min.
    Roer de gesmolten door het cacaomengsel.
    Voeg dit mengsel, meel en een mespunt zout in delen toe aan het botermengsel, rustig kloppend.
    Schep het beslag in de vorm en bak het ca 1 uur en 15 min in het midden van de oven gaar.
    Controleer na 1 uur op gaarheid.
    Laat de taart 30 min in de vorm afkoelen, haal hem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster.
    Breng de in een steelpan aan de kook.
    Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de chocolade toe.
    Roer dit door en laat het 10 min staan.
    Roer met een garde tot een glad, egaal mengsel.
    Laat het in ca 30 min afkoelen, maar roer regelmatig.
    Bestrijk de taart helemaal met de ganache.
    Halveer de paaseitjes in de lengte en bedek de bovenkant ermee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in karnemelk, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in karnemelk, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
699 kcal
34%11184 kcal
Vetten
41 g.
59%656 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
58 g.
22%928 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetaart met ganache en paaseitjes