Chocoladetaart met kardemom
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Chocoladetaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van karolien
- 2 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breek de chocolade in stukken.
- Laat hem samen met de au bain marie smelten.
- Roer goed door elkaar.
- Klop het op met de suiker en giet bij het chocolademengsel.
- Voeg kardemom en toe.
- Voeg het meel toe en meng goed om.
- Klop de tot sneeuw.
- Spatel ze luchtig door het beslag.
- Bestrijk een springvorm met .
- Giet het beslag in de vorm.
- Bak gedurende 30 minuten in de oven.
- Laat afkoelen.
- Haal het gebak uit de vorm en leg het op een bord.
- Heerlijk met verse bosbessen!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chocoladetaart41u45m
-
Recept
Chocoladetaart met noten445m
-
Recept
Chocoladetaart41u
-
Recept
Chocoladetaart met ganache en paaseitjes43u30m
-
Recept
Chocoladetaart430m
-
Recept
Lekkere chocoladetaart425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eigeel en eiwitten
- pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Chocoladetaart met kardemom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 305 kcal | 15% | 1220 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 116 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |