Chocoladetaart met noten
- Herkomst Verenigde_staten
- Categorie Taart en gebak
- Chocoladetaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van manondersjant
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Garde
- Bakvorm
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Snijd de in blokjes en doe ze in een steelpan.
- Breek 200 gram en de 100 gram chocolade boven de pan in stukjes.
- Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en de heel zachtjes smelten.
- Roer er regelmatig in.
- Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
- Breek de boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los.
- Meng de , en chocoladeboter door elkaar.
- Doe het boven de kom met chocolademengsel in een zeef en schud die heen en weer.
- Schep het losjes door het chocolade mengsel.
- Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes en schep ze erdoor.
- Vet de bakvorm in met en schep het chocoladebeslag in de bakvorm.
- En strijk de bovenkant glad.
- Schuif het rooster midden in de oven en zet de bakvorm erop.
- En bak de taart ongeveer 30 minuten, de bovenkant moet stevig zijn en de binnenkant blijft een beetje vochtig.
- Haal de taart uit de oven en laat hem een uurtje afkoelen.
- Haal de taart uit de vorm en zet hem op een schaal.
- Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan, schenk de erbij en laat de chocolade onder goed roeren op laag vuur smelten.
- Laat even afkoelen en schenk de chocola in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten helemaal bedekt zijn.
- Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit.
- Versier de taart met de bewaarde noten en eventueel andere versiersels.
- Zet hem in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in pecannoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 483 kcal | 24% | 5796 kcal |
Vetten | 38 g. | 54% | 456 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 16% | 528 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |