Roer de met de tot een schuimige massa, zeef de bakpoeder(1 theelepel)cacao(1 eetlepel) en oploskoffie(1 theelepel), meng alles goed dooreen en voeg dit mengsel lepel voor lepel aan het eischuim toe.
Vul met dit deeg(1 stuk) een ingevette en met bloem(75 gram) bestoven springvorm.
Bak ongeveer 35 minuten bij een temperatuur van 170 graden stort de taart op een taartrekje en laat afkoelen.
Roer voor de crème de boter tot room voeg maizena(100 gram)(75 gram) en vanillesuiker(2) toe dan het ei(1 stuk) samen met de rum(2,5) in een maatbeker en vul aan tot 2 dl met water, roer goed en doe dit mengsel bij de botermassa.
Snijd de afgekoelde taart tweemaal horizontaal door, vul hem met de creme en bestrijk de buitekant ermee, spuit toefjes creme op de rand en in het midden en garneer met de rumbonen, hocoladeblaadjes en pistachenootjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
Suiker
suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
Ei
eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
deeg en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, maizena, rum
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Chocoladetaart met rum heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Ik heb het recept gemaakt, tot in het detail gevolgd, en het resultaat is...
bagger!
Er klopt helemaal niks van het recept het deeg blijft dun stijgt niet of zo de crème is en blijft ook waterdun d... Lees reactie
Gerjan 18 januari 2016
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.