Chocoladetaart met walnoten
- Herkomst Noorwegen
- Categorie Taart en gebak
- Chocoladetaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van beumi
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 180 graden C.
- Smelt de boter met de chocolade, onder voortdurend roeren, op een zacht vuur.
- Doe dit mengsel in een grote kom en voeg er de gehakte , de , de en de onder goed roeren aan toe.
- Tot slot de stijfgeslagen er door spatelen.
- Schep het mengsel in een springvorm van 22 cm doorsnee (beboterd en met bakpapier bekleed).
- Bak in het midden van de oven ongeveer 25 minuten.
- Het midden is dan nog wat vloeibaar.
- Laat in de vorm bijna helemaal afkoelen.
- Keer de vorm om en verwijder het bakpapier.
- Keer weer om en laat de taart een nacht in de koelkast staan, dan is het middendeel ook wat steviger geworden.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwitten
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 499 kcal | 24% | 4990 kcal |
Vetten | 35 g. | 51% | 350 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 22% | 40 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 20 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 16% | 10 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 16% | 150 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 30 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |