Chocoladetaart uit een pannetje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius en bekleed een vorm (24 cm doorsnede) met bakpapier.
    Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en voeg de , de basterdsuiker en de toe.
    Schep goed door, voeg het zelfrijzend en een snufje zout toe en roer weer goed door.
  2. Zet het vuur uit en roer de erdoor.
    Giet het beslag in de vorm en bak 35 minuten in de oven.
    Klop ondertussen de stijf en schep er de doorheen.
    Laat de taart afkoelen en snijd deze horizontaal doormidden.
  3. Besmeer de onderste laag royaal met , leg de bovenste laag er weer op en besmeer met de rest van de .
    Versier de taar met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker, suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Chocoladetaart uit een pannetje heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Ja dat vroeg ik me ook al af ;)
Christa 24 mei 2016
Vraag: Wanneer gaan de chocolade stukjes erin? Alleen de vlokken worden in de bereiding genoemd.
Maria Orthen 5 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
800 kcal
40%3200 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
8 g.
42%32 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
15%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
31%4 g.
Koolhydraten
49 g.
18%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
64 g.
71%256 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetaart uit een pannetje