Verwarm de oven voor op 175 graden celsius en bekleed een vorm (24 cm doorsnede) met bakpapier.
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en voeg de , de basterdsuiker en de vanillesuiker(1 zakje) toe.
Schep goed door, voeg het zelfrijzend bakmeel(150 gram) en een snufje zout toe en roer weer goed door.
Zet het vuur uit en roer de eieren(4) erdoor.
Giet het beslag in de vorm en bak 35 minuten in de oven.
Klop ondertussen de slagroom(250 milliliter) stijf en schep er de chocoladevlokken(1 stuk) doorheen.
Laat de taart afkoelen en snijd deze horizontaal doormidden.
Besmeer de onderste laag royaal met slagroom(250 milliliter), leg de bovenste laag er weer op en besmeer met de rest van de slagroom(250 milliliter).
Versier de taar met de aardbeien(15).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
Gluten
pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
Suiker
suiker, suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
pure chocolade en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Chocoladetaart uit een pannetje heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies RESET
Ja dat vroeg ik me ook al af ;)
Christa 24 mei 2016
Vraag: Wanneer gaan de chocolade stukjes erin?
Alleen de vlokken worden in de bereiding genoemd.
Maria Orthen 5 september 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.