Chocoladetaartjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Klop de los met het sinaasppelrasp, suiker en .
  2. Zeef de boven een kom en kneed de erdoor tot een kruimelig deeg.
  3. Voeg het eimengsel toe en kneed het tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg afgedekt 1/2 uur in de ijskast rusten.
  5. Vet 6 kleine taartvormpjes in met en bestuif ze met .
  6. Verwarm de chocolade met tot de chocolade gesmolten is.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  8. Bestuif het werkvlak met en rol het deeg tot een lap van 1,5 cm dik.
  9. Bekleed de taartvormpjes met het deeg.
  10. Bestrijk het deeg met een beetje .
  11. Bak de bodems "blind" in 20 minuten bruin en gaar.
  12. Laat de bodems even afkoelen.
  13. Schenk het chocolademengsel in de vormpjes en zet ze 1 uur in de ijskast om op te stijven.
25
25
25

Variaties op Chocoladetaartjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladetaartjes
VariatieAantalGang
Warme chocoladetaartjes1Kerst
Kerstchocoladetaartjes1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • rietsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter om in te vetten, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter om in te vetten, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
793 kcal
39%3172 kcal
Vetten
52 g.
75%208 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
94 g.
36%376 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetaartjes