Chocoladetoetje
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocoladetoetje2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van musicalfan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
Bereidingswijze
- Hak de chocolade in de keukenmachine aan gruis.
- Verhit de tot tegen de kook aan, doe er de -extract en de in en giet de room door de vulopening van de keukenmachine over de chocolade.
- Laat 30 seconden staan.
- Laat de machine 30 seconden draaien.
- Breek het en doe het door de vulopening bij het chocolade-roommengsel.
- Laat 45 seconden draaien.
- Giet het mengsel in in de kopjes of potjes, wat je zelf wil gebruiken en zet ze minstens 6 uur of tot de volgende dag in de koelkast.
- denk er wel aan ze ruim 20 minuten voor het serveren uit de koelkast te halen, want als ze te koud zijn gaat dat ten koste van hun fluweelachtige zijdezachtheid.
- Het kan ook au-bain-marie.
- Laat dan de chocolade smelten in de room met de en de .
- Blijven roeren.
- Het loskloppen en een beetje van het chocolademengsel bij het doen en blijven kloppen anders krijg je roerei.
- Als het goed gemengd is dan het -chocolademengsel bij de rest voegen.
- Pan uit het hete water en al kloppend af laten koelen.
Variaties op Chocoladetoetje
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocoladetoetje | 1 | Kinderen |
Abrikozen-chocoladetoetje | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 245 kcal | 12% | 980 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |