Chocoladetruffeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Verder nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De , en 40 gram cacao boven kom zeven.
  2. met twee messen in in kleine blokjes snijden.
  3. en mespunt zout toevoegen en snel tot een soepel, samenhangend deeg kneden.
  4. Deeg afgedekt 1 uur in koelkast laten rusten.
  5. Oven voorverwarmen op 175 °C.
  6. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
  7. Deeglap in vorm leggen en aandrukken, zodat bodem en wand ermee bekleed zijn.
  8. Vel bakpapier (groter dan vorm) op deeg leggen en laag vulling met peulvruchten in de vorm scheppen.
  9. Taartbodem in midden van oven in ca. 30 min.
  10. goudbruin en gaar bakken.
  11. Laatste 5 minuten bakpapier en vulling met peulvruchten verwijderen.
  12. Bodem uit oven nemen en laten afkoelen.
  13. Chocolade, en 100 mililiter in een pan op een zeer laag vuur al roerend smelten.
  14. Laten afkoelen.
  15. Rest van met kaneel lobbig kloppen.
  16. luchtig door afgekoelde chocoladeroom scheppen.
  17. Mengsel over deegbodem uitstrijken.
  18. Taart afgedekt 3 uur in koelkast zetten.
  19. Garneren:
  20. Voor serveren rest van cacao boven taart zeven.
  21. Taart bestrooien met .
  22. Met warm, natgemaakt mes taart in punten snijden.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Chocoladetruffeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladetruffeltaart
VariatieAantalGang
Chocoladetruffeltaart1Taart en gebak
Chocoladetruffeltaartjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in hazelnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
858 kcal
42%3432 kcal
Vetten
59 g.
84%236 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
100 g.
38%400 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetruffeltaart