Chocoladewafels met warme frambozen
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Hak de chocolade in stukken en smelt de chocolade au bain marie.
- Klop de , een snufje en 50 gram tot een crème.
- Klop één voor één de eieren door de crème.
- Meng de , de en het en voeg er de en de gesmolten chocolade aan toe.
- Breng de helft van de aan de kook.
- Laat het ca. 1 minuut koken en neem de pan van het vuur, purer de saus eventueel.
- Roer de andere helft van de erdoorheen en breng de frambozensaus op smaak met .
- Roer de , de crème fraiche en de .
- Verwarm het wafelijzer voor en vet hem in.
- Bak het chocoladedeeg 10-12 minuten een voor een in het wafelijzer en leg de wafels op een warme plek.
- Bestrooi de wafels met en serveer ze met de frambozensaus en de vanillecrème
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, frambozen, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade, boter, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, mascarpone, boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, mascarpone, boter om in te vetten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3019 kcal | 150% | 3019 kcal |
Vetten | 204 g. | 292% | 204 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 285 g. | 109% | 285 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 57 g. | 64% | 57 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |