Chocomousse - lukt altijd
- Herkomst Belgie
- Categorie Nagerechten
- Chocomousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van krisvde
- 14 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Garde
Bereidingswijze
- Scheid de dooiers en eiwit van drie .
- Houd de eiwitten apart.
Meng de dooiers en 100 gram en klop totdat het wit wordt (gebruik een mixer, dat is gemakkelijker)
Smelt 250 gram fondant (minstens 45%) met een scheutje . - Je kan dit in een microgolf doen, maar het veiligste als je er niet mee overweg kan, is nog steeds au-bain-marie.
- Meng dit stevig onder het dooier- mengsel.
Klop 300 mililiter (vetgehalte minstens 34% voor de houdbaarheid, minder kan ook, maar minder lang houdbaar). - Je bepaalt hier hoe stevig de mousse wordt.
- Als je de keihard opklopt, heb je een bijzonder stevige mousse.
- Meng de opgeklopte onder het -dooier- mengsel.
- Opgelet, vanaf nu meng je altijd in dezelfde richting!
- Gebruik een garde (klopper).
Klop de drie eiwitten hard met een snuifje (trukje). - Ze mogen goed hard opgeklopt zijn (dus dat je recipient ondersteboven boven je hoofdje kan houden zonder schrik te hebben dat er iets valt).
- Meng de eiwitten onder het mengsel, wederom . . .
- altijd in dezelfde richting, met de garde.
- Ga voorzichtig te werk.
Minstens twee uur koelen voor het serveren. - Laat het eerst koelen zonder bedekking, daarna mag je er keukenfolie over doen.
- Dit is om te voorkomen dat er condensdruppels op het oppervlakte vallen (de was warm, dus het mengsel zal condens produceren.)
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (14)
Chocomousse - lukt altijd heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 14 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 488 kcal | 24% | 1952 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |