Chocomousse met sinaasappels
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocomousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Spuitzak
- Pan
Bereidingswijze
- Schil de zodat het witte vlies volledig wordt verwijderd.
- Snijd de sinaasappelpartjes uit de vliesjes en vang het sap op.
- Doe het sap, 3 eetlepels , de , het , de en de in een pan.
- Breng aan de kook en laat op hoog vuur 8-10 minuten inkoken tot een siroop.
- Schep de sinaasappelpartjes erdoorheen.
- Breek de chocolade in stukken.
- Laat de chocolade en de pasta au bain marie smelten en vervolgens afkoelen, Haal er 2 eetlepels af ter versiering.
- Klop de goed stijf met 2 eetlepels en spatel hem door de chocolademassa.
- Leg het mengsel minimaal 1 uur in de koelkast.
- Doe de massa in een spuitzak met een grote stervormoge tuit en spuit hem in grote toeven op 6 borden.
- Verwijder de specerijen uit het sinaasappelmengsel.
- Breng op smaak met het .
- Hak de grof, leg er een paar opzij ter versiering en schep de rest erdoorheen.
- Verwarm het overige chocolademengsel nog eens.
- Druppel het op de crème en bestrooi met de resterende .
- Dien op met de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde light sinaasappels42u
-
Recept
Gevulde sinaasappels420m
-
Recept
Witte chocomousse412u30m
-
Recept
Chocomousse410m
-
Recept
Chocomousse41u
-
Recept
Bananenpuree met chocomousse415u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en hazelnootpasta
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade en hazelnootpasta kan sporen bevatten van noten en Allergie in pistachenoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en hazelnootpasta
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 300 kcal | 15% | 1800 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 78 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 1% | 6 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |