Chorba (=soep) uit Fes
- Herkomst Marokko
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van amber
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd alle groenten behalve de tomaten in kleine stukjes.
- Doe het eveneens in blokjes gesneden kalfsvlees tesamen met de kleingesneden groenten, de fijngehakte peterselie en gesnipperde , het en de zwarte en de in een pan.
- Bedek het geheel met twee liter water en breng aan de kook.
- Doop ondertussen de tomaten in wat kokend water zodat het vel loslaat.
- Trek het vel van de tomaten en prak ze fijn met een vork.
- Voeg toe aan de soep in de pan en roer alles door elkaar.
- Doe het deksel op de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
- Voeg er 10 minuten voor het einde van de kooktijd de aan toe.
- Zet het deksel schuin op de pan en kook verder tot de zacht is.
- Meteen opdienen met grote stukken Marokkaans brood daarbij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Selderij soep420m
-
Recept
Rundvlees soep42u15m
-
Recept
Rundvlees-ketjap soep42u10m
-
Recept
Vochtafdrijvende soep41u10m
-
Recept
Tomaten soep44u
-
Recept
Groente soep445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in vermicelli
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 63 kcal | 3% | 252 kcal |
Vetten | 2 g. | 4% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |