Chorizo zuurkool ovenschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Catlis
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Magnetron
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Eerst uitje bakken en dan chorizo 2 minuten meebakken.
Gehakt erbij en rul of gaar bakken.
Knoflook erdoor, peper en zout en beetje paprika poeder toevoegen.
Tomatenpuree er doorheen.
Dan in een ingevette ovenschaal de aardappelpuree over de bodem uitsmeren (gewoon een laagje).
Een laagje zuurkool eroverheen (twee derde).
Gehaktmengsel uit de pan over de zuurkool (goed verspreiden) in de ovenschaal.
Nog een beetje zuurkool (het laatste beetje) over de gehaktmengsel verdelen.
En dan een sausje van crème fraîche en zure room eroverheen.
Als laatste nog de bacon eroverheen leggen en de geraspte kaas (lekker royaal) zodat het helemaal bedekt is.
In de oven zetten en circa 40 minuten op 230 graden bakken.
Klaar!
Mijn tips:
Bij het opdienen is het handig om een platte opscheplepel te gebruiken. - Zo'n hamburger ding, dan kan je het in portie verdelen en makkelijk erop schuiven en zo op de borden doen.
Mocht je over houden, dan is het nog steeds lekker als je het de volgende dag in de magnetron opwarmt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree
- chorizo, aardappelpuree, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room en kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bacon
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per persoon | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 374 kcal | 18% | 1496 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |