Choucroute uit de Elzas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Pel en snijd deze in ringen.
  3. Bak ze goudbruin in hete .
  4. Voeg hierbij de , de jeneverbssen, het en de en smoor dit 4 minuten.
  5. Giet de bouillon erbij.
  6. Schil de en rasp ze grof.
  7. Bereiden:
  8. Meng de appelrasp en de witte door de en laat alles nog zachtjes 10 minuten stoven.
  9. Leg de , de en de worst op de en laat alles in 15 minuten gaar stoven.
  10. Haal het vlees en het uit de pan.
  11. Schep de op een warme schaal en leg de vleessoorten erop.
  12. Serveer er aardappelpuree en plakken ananas bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon en wijn
  • boter en vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Choucroute uit de Elzas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Waarschijnlijk lekker zuurkoolrecept, maar geen Elzasser recept. De choucroute stooft zo'n 5 tot 6 uur in Riesling met vele tenen knoflook en uien, plus een aantal specerijen en kruiden. Die zacht zuu... Lees reactie
Han 2 maart 2012
Ik heb met plezier dit recept klaargemaakt en heerlijk van gesmuld.
Annie 9 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
518 kcal
25%2072 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
89 g.
34%356 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Choucroute uit de Elzas