Chutney van pompoen en appel
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van kirstennl
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- in kleine stukjes snijden, een laagje in een kom doen en erover strooien.
- Daarna weer een laagje en weer .
- Een nacht laten staan.
- De volgende dag de in een vergiet storten en heel goed laten uitlekken.
- De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
- De schoonmaken en klein hakken.
- De , gember en in stukken gesneden peper in een doekje binden.
- Het buideltje met appel, en ui in de wachtende pan en kook alles tot de massa zacht is.
- Voeg en toe en breng de massa weer onder roeren met een houten lepel aan de kook.
- Laat de chutney zachtjes koken tot deze de dikte van jam heeft.
- Neem de kruiden uit de chutney en doe de chutney in warme schone potjes.
- De potjes pas de volgende dag afsluiten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Pittige mango chutney445m
-
Recept
Chutney van limoen435m
-
Recept
Kruidige zuur/zoete-pompoen430m
-
Recept
Tomaten chutney445m
-
Recept
Munt-Koriander chutney415m
-
Recept
Chutney van banaan430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2197 kcal | 109% | 2197 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 33 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 500 g. | 555% | 500 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |