Cincang ternak kari (gekruid gehakt met santen en aardappel)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Schil de en rasp deze fijn.
Prak de fijn.
Verhit de in een pan en fruit hierin de , , , , nagelgruis, , en licht aan.
Voeg het gehakt hier aan toe en bak het in de kruiden rul.
Roerbak dit circa 5 minuten.
Giet dan ca. 5 dl. - water in de pan en voeg de en daun toe.
- Breng het geheel aan de kook.
Doe het vuur laag en laat het gehaktmengsel ca. 10 min. - zachtjes stoven.
Roer er de geprakte door en laat het gerecht nog ca. 10 min. - zachtjes stoven.
Verwijder de voor het opdienen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kari djawa (pittig varkensvlees in kokosmelk)41u
-
Recept
Gulai bagar (pittig gekruid lamsvlees)41u
-
Recept
Cincang ajam (broodje gemaakt van kruidige kippengehakt)455m
-
Recept
Keema kerrie (gekruid gehakt met bonen)41u
-
Recept
Sambal goreng kreni (pittig gekruid gehakt)455m
-
Recept
Kembing makassar (mild gekruid geitenvlees)43u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 388 kcal | 19% | 1552 kcal |
Vetten | 27 g. | 38% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |