Citroen- bladerdeegtaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Handmixer
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Leg 3 plakjes naast elkaar en laat ze op kamertemperatuur in ca. 10 minuten ontdooien.
- Leg 3 plakjes op elkaar.
- Rol ze op een beetje uit tot een vierkant (ca 29x29 cm)
leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ca. 5t minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet de taartring op de deegbodem. - Snijd het overtollige deeg er rondom af en neem de taartring van het deeg.
- Prik de bodem meermalen in met een vork.
Kluts de met 1 theelepel koud water. - Bestrijk hiermee dun de taartbodem.
Bak het deeg ca. 10 minuten in het midden van de oven. - Laat afkoelen.
Verwerk de 3 andere bladerdeegplakjes op de zelfde manier, snijd daarbij alleen de uitgesneden deegcirkel voor het bakken in 12 punten en leg ze op het bakblik wat uit elkaar. - Bak het deeg op de zelfde temperatuur ca. 10 minuten in het midden van de oven, laat afkoelen
Roer de , de kwark, de , de geraspte citroenschil en het met de handmixer glad, leg de bladerdeegbodem op een taartschaal.
Bestrijk hem eerst met jam en vervolgens met de crème.
Zet ca. 15 minuten in de koelkast.
Leg de punten kort voor het serveren op de taart en bestrooi met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mascarpone en magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 346 kcal | 17% | 4152 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 288 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |