Citroen-yoghurtmousse

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Verwarm het citroensap.
  2. Week de in iets water en knijp het goed uit.
  3. Los de op in het warme citroensap.
  4. Laat het mengsel iets afkoelen en meng het door de in een kom.
  5. Klop in een vetvrije kom het stijf.
  6. Klop in een andere vetvrijd kom de met stijf.
  7. Spatel het en de door de .
  8. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat het in de ijskast 3 uur afgedekt opstijven.
  9. Neem de schaaltjes uit de ijskast en bestrooi ze met en .
  10. Was de bloemblaadjes voorzichtig en dep ze droog.
  11. Doe het in een schaaltje en het in een ander schaaltje.
  12. Haal de blaadjes eerst door het en dan door de .
  13. Laat de blaadjes op een rooster drogen zodat ze hard worden.
  14. Garneer de mousse met de bloemblaadjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, poedersuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit en eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit en eiwit
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, poedersuiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Citroen-yoghurtmousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Van welk merk gebruik je de slagroom?
Sandra 19 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
47 kcal
2%188 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroen-yoghurtmousse