Citroencrème met mangopuree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Handmixer
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Week 2 blaadjes .
  2. Schil de , snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het in blokjes.
  3. Leg 2 eetlepels mangoblokjes apart, pureer de overige .
  4. Druk de uit en los hem op laag vuur op.
  5. Roer de mangopuree er voorzichtig doorheen.
    Week 4 blaadjes .
  6. Was 1 citroen met heet water en wrijf hem droog.
  7. Rasp de schil er fijn af.
  8. Pers de citroen uit en meet 75 milliliter citroensap af.
  9. Splits de .
  10. Klop de eidooiers met de met de handmixer tot een romige crème.
  11. Roer de citroenschil en het citroensap erdoorheen.
    Druk de uit en los hem op, roer circa 3 eetlepels citroencrème door de .
  12. Roer het gelatinemengsel door de overige citroencrème.
  13. Zet ca. 10 minuten in de koelkast tot het begint te geleren.
    Klop de stijf.
  14. Klop het eiwit stijf.
  15. Spatel eerst de en dan het eiwit door de citroencrème.
    Verdeel de citroencrème en de mangopuree om en om in 4 glazen en zet circa 4 uur in de koelkast, versier met de mangoblokjes en serveer direct.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
114 kcal
5%684 kcal
Vetten
3 g.
4%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroencrème met mangopuree