Bereid voor de citroenflammen, de citroenpudding met en 80 gram suiker(120 gram), volgens aanwijzing verpakking (maar met de hier aangegeven ingrediënten en laat deze een beetje afkoelen).
Klop de slagroom(1.25 deciliter) stijf zodra de pudding(1 zakje) een beetje lauw is en spatel deze door de pudding(1 zakje).
Vul met water(2 deciliter)(4 deciliter) omgespoelde vormpjes met de pudding(1 zakje) en laat minstens 3 uur afkoelen.
Was de druiven voor de druivensiroop, laat ze uitlekken en halveer ze in de lengte.
Breng de witte wijn(2 deciliter), het water(2 deciliter)(4 deciliter), de citroenschil en het kaneelstokje en de rest van de suiker(120 gram) aan de kook.
Laat dit mengsel zonder deksel 15 minuten inkoken op matig vuur tot 1,25 ml siroop.
Neem de pan van het vuur en roer de druiven door de siroop en laat het geheel afkoelen.
Haal de citroenschil en het kaneelstokje uit de druivensiroop.
Stort de puddinkjes en serveer ze met de druivensiroop.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in pudding en wijn
Koemelk
slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in pudding
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.