Citroenijs met bessenijs en zelfgemaakte citroenlikeur

Ingrediënten

+ -
print

Citroenijs:

Bessenijs:

Likeur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Citroenijs:
  2. Roer in een pan de suiker met de citroensap en geraspte citroenschil door elkaar.
  3. Vul de vloeistof aan tot een halve liter.
  4. Laat het mengsel een paar minuten koken, laat het afkoelen en giet de stroop in ijsblokzakjes.
  5. Leg deze in het vriesvak en laat ze in ongeveer een halve dag bevriezen.
  6. Haal het ijs uit de zakjes en hak het in de keukenmachine fijn.
  7. Het ijs krijgt nu een doffe kleur.
  8. Dit kan ook met behulp van een vork.
  9. Werk dan wel snel omdat het ijs anders gaat ontdooien.
  10. Doe het in een bakje en stop het tot gebruik in de vriezer.
  11. Bessenijs:
  12. Kook de in een halve liter tot de schilletjes loslaten.
  13. Wrijf de massa door een zeef en laat het afkoelen.
  14. Giet de stroop in ijsblokjeszakjes en laat het een halve dag bevriezen.
  15. Verwerk het verder net als het .
  16. Likeur:
  17. Doe een halve liter in een schone fles.
  18. Doe hierbij van een goed schoongemaakte bij.
  19. Doe dan de erbij en schud de fles goed.
  20. Laat hem een paar dagen staan.
  21. Proef af en toe en voeg zonodig nog wat toe.
  22. De drank moet heel zoet worden.
  23. Doe beide ijssoorten op een bordje en zet op dit bord een klein glaasje zelfgemaakte likeur erbij.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kandijsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
202 kcal
10%808 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
50 g.
19%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroenijs met bessenijs en zelfgemaakte citroenlikeur