Citroenijs

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Klop de dooiers met de helft van de lichtgeel en romig.
  2. Breng de met de rest van de en de aan de kook.
  3. Schenk het melkmengsel over het eimengsel heen en roer alles goed door elkaar.
  4. Schenk alles terug in de schoongemaakte pan en breng alles al roerende met een houten lepel aan de kook.
  5. Zeef het mengsel boven een kom.
  6. Roer het en de erdoor en laat het afkoelen.
  7. Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai er ijs van of doe het in een diepvriesdoos en laat het in de diepvries in ca. 8 uur bevriezen.
  8. Roer het ijs elke 30 minuten met een vork om.
25
25
25

Variaties op Citroenijs

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroenijs
VariatieAantalGang
Citroenijs met munt2Nagerechten
Honing citroenijs1Nagerechten
Citroenijspudding1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Citroenijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Echt heerlijk, verukkelijk onvergetelijk mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Huarache 10 juni 2016
Bij ingrediënten staat er geen slagroom bij maar in de berijdingswijze wel heb je het nouw wel of niet nodig? Zo ja, hoeveel?
Yorick 16 december 2013
Ik vond het niet lekker. Ik deed alles volgens de instructies, maar het ijs proefde voor het grootste gedeelte naar eigeel. Ik heb het later geprobeerd met méér citroen sap/suiker en minder ei geel en... Lees reactie
Bezoeker 3 juni 2013
Tot mijn grote spijt moet ik zeggen dat ik het toch niet zo lekker vond. Het proeft zeker niet naar het citroenijs dat je in een ijssalon of ijskraam zou krijgen. Sorry :)
Kevin 12 oktober 2012
Mooi recept maar ik heb mijn twijfels over de tweede kook. Het eimengsel mag naar mijn mening niet meer koken in verband met met de stolling van het eigeel. Voorzichtig dus.
6 april 2012
Echt super lekker ijs! Maak het nu voor de 2e keer!
Bo 6 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
219 kcal
10%876 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
34%124 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroenijs