Citroenkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de .
  2. Zeef de met het in een grote kom.
  3. Voeg de bassterdsuiker, en citroenrasp toe.
  4. Snijd de met 2 messen tot kleine stukjes.
  5. Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangende bal.
  6. Rol het deeg uit tot een lap van 1/3 cm dikte.
  7. Steek met behulp van uitsteekvormpjes koekjes uit het deeg.
  8. Leg de koekjes met kleine tussenruimte op een beboterd bakblik.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  10. Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar en heel lichtbruin.
25
25
25

Variaties op Citroenkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroenkoekjes
VariatieAantalGang
Citroenkoekjes1Nagerechten
Italiaanse citroenkoekjes1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Citroenkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Te gek recept! Ik heb de koekjes in combinatie met citroenijs geserveerd, op een bordje met geraspte chocolade. Tip: maak extra veel deeg en vries het in! Prima te doen en de smaak gaat niet verlore... Lees reactie
Karin 13 augustus 2012
Hoeveel koekjes zijn dit ongeveer? 1 bakblik vol? Ik moet ca. 100 koekjes maken en moet inschatten voor inkopen.
4 oktober 2011
Een heel eenvoudig recept, maar heel lekker. Handig om te bakken met de kids want er zit geen ei in, het deeg is ook lekker.
24 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
289 kcal
14%1156 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
17%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroenkoekjes