Citroentaart met Bastognekoeken
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Citroentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
Bereidingswijze
- Smelt voor de bodem de en meng die met de jam en de fijngemaakte koeken.
- Bekleed een springvorm met plasticfolie en bedek de bodem met het koekmengsel.
- Druk goed aan.
- Breng voor de het met de op hoog vuur aan de kook en laat koken tot het mengsel helder is.
- Draai het vuur laag en leg de plakjes ca. 30 minuten in de siroop.
- Het mengsel mag niet koken!
- Haal de plakjes met een schuimspaan uit de siroop en laat afkoelen.
- Verwarm voor de vulling het citroensap en los er de uitgeknepen in op.
- Meng de kaas, de , en en roer het citroensap met erdoor.
- Giet de vulling in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en laat in de koelkast 4 uur opstijven.
- Beleg de taart met de en snijd hem in 8 stukken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- poedersuiker, vanillesuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, roomkaas, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, roomkaas, yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, poedersuiker, suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 366 kcal | 18% | 2928 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 144 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 38 g. | 42% | 304 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |