Citroentaart met frambozen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Citroentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Spuitzak
- Koekenpan
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bedek de bodem van een springvorm 26 cm doorsnede met bakpapier.
- Laat de ontdooien.
- Splits de .
- Klop de eiwitten stijf, voeg tijdens het kloppen 75 gram , de en een snufje toe.
- Klop de eidooiers er een voor een doorheen.
- Zeef de en het en spatel ze door het eimengsel.
- Strijk het deeg in de vorm.
- Bak de bodem ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven en laat hem afkoelen.
- Snijd de bodem horizontaal doormidden.
- Leg het onderste deel in de springvorm.
- Week 2 blaadjes apart van de andere 10.
- Pureer 200 gram , wrijf ze door een zeef en roer er 25 gram doorheen.
- Knijp 2 blaadjes uit en los ze op een middelhoog vuur op.
- Roer 3 eetlepels frambozenpuree erdoor heen en roer de aangemaakte puree door de rest van de puree.
- Spatel 50 gram hele erdoorheen.
- Zet de frambozenpuree ca. 15 minuten in de koelkast tot hij begint te geleren.
- Roer het en 150 gram door de .
- Klop 400 milliliter stijf.
- Week 10 blaadjes en druk uit en los ze op een middelhoog vuur op.
- Roer 3 eetlepels door de en roer het mengsel daarna door de rest van de .
- Spatel de er doorheen.
- Strijk de helft van de kwarkcrème over de taartbodem.
- Verdeel de helft van de frambozenpuree er overheen en roer met een vork een beetje door de kwarkcrème.
- Herhaal dit met de overige kwarkcrème en de frambozenpuree.
- Leg het bovenste deel van de bodem erop.
- Zet de taart ca. 6 uur in de koelkast.
- Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen Roer de overige door de jam.
- Klop 300 milliliter met 2 eetlepels stijf en doe hem in een spuitzak of diepvrieszakje (waarvan je een hoekje afknipt na het vullen).
- Verdeel de in toefjes op de taart en garneer met de amandelen, de , de en de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- frambozen, suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kwark en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 681 kcal | 34% | 2724 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 64 g. | 71% | 256 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |