Citroentaartjes uit een beker
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Citroentaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Vet 10 ovenvaste mokken of bekers met een inhoud van 200 milliliter goed in en bestrooi met .
- Houd 1 eetlepel achter.
- Schep de crème fraiche in een kom.
- Smelt de op laag vuur.
- Roer de geraspte citroenschil en 2 eetlepels sap door de .
- Klop de met de , de en een snufje in 8 minuten schuimig.
- Meng de crème fraiche en de door de eiermassa.
- Zeef de en spatel hem samen met het door de eiermassa.
- Vul de vormen en bstrooi met de rest van de amandelen.
- Bak ze 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C.
- De baktijd is afhankelijk van de dikte en de grootte van de vorm.
- Laat de taartjes ca. 10 minuten afkoelen.
- Maak de taartjes los met een satéprikker en zet ze op een schaal.
- Meng 125 gram poedersuker met 8 eetlepels en druppel het over de taartjes.
- Laat ze afkoelen en bestrooi ze voor het serveren met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter om in te vetten en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter om in te vetten en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 443 kcal | 22% | 4430 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 300 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 190 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 28% | 250 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |