Citroentiramisu met bosvruchten voor buffet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was voor de siroop de biologische citroen met heet water en wrijf hem droog.
  2. Rasp de schil er fijn af en houd hem apart.
    pers uit 2 het sap (80-100 ml).
    Breng het citroensap met 75 gram en 100 ml water aan de kook.
  3. Kook ca. 5 minuten op laag vuur.
  4. Laat de citroensiroop afkoelen.
  5. urt
    Was de , halveer ze en verwijder de pit.
  6. Pureer de en wrijf ze door een zeef.
    Pers uit 3 het sap.
    Roer de ,de yoghurt, 75 gram , de , het citroensap en de citroenschil door elkaar.
  7. Klop de stijf en spatel deze door het mascarponemengsel.
    Verdeel 1/3 van de lange over de bodem van een grote dessertschaal (bijv.
  8. een lazen schaal op voet)bedruppel met 1/3 van de citroensiroop.
  9. Strijk er 1/3 van de citroenmascarpone overheen, bedruppel et 1/3 van de abrikozenpuree.
  10. Herhaal met de resterende ingrediënten en bouw op deze manier de tiramisu laag voor laag op.
    Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
    Maak de schoon en laat ze uitlekken, snijd de aardbeien naar gelang van de grootte doormidden of in vieren.
    Meng de ca. 15 minuten voor het serveren met 2-3 eetlepels en laat even rusten.
  11. Hak de zeer fijn.
    Bestrooi de tiramisu met de en garneer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone, griekse yoghurt, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone, griekse yoghurt, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
321 kcal
16%3210 kcal
Vetten
14 g.
21%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%190 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroentiramisu met bosvruchten voor buffet