Citroenvla
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van michaeltoorop
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Spatel
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Roer de met de suiker schuimig en voeg de eierdooiers, de geraspte citroenschil en het citroensap toe.
- Klop alles goed door elkaar en zeef de erover.
- Warm de op.
- Schep de door het mengsel en voeg nu de en een snufje toe.
- Giet alles nu in de pan en maak er onder voortdurend roeren een vla van (dat kan even duren).
- Laat de vla afkoelen terwijl je er af en toe in roert.
- Sla ondertussen de eiwitten zo stijf als je kunt.
- Verwarm de oven voor op 180º Celsius en beboter een ovenvaste schaal (liefst een souffléevorm).
- Spatel de koude vla en de superstijve eiwitten voorzichtig doorelkaar met een grote metalen lepel.
- De vorm moet niet meer dan half vol zijn.
- Als 'ie te vol is, zet er dan een kraag bovenop van aluminiumfolie.
- Zet de schaal in de oven en bak de vla ongeveer 25 tot 30 minuten.
- Tocht is dodelijk voor soufflés dus doe de oven niet open tijdens het bakken.
- Serveer de vla warm en strooi er flink wat over.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 381 kcal | 19% | 1524 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 16% | 12 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 12% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |