Citroenyoghurtcake

Ingrediënten

+ -
print

Voor de Icing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
    Klop met een garde een glad mengsel van de , de en de suiker.
    Was de .
  2. Voeg de rasp (alleen het gele gedeelte) en het sap van de bij het eimengsel.
  3. Voeg de olie toe.
  4. Spatel voorzichtig de , het en een snuf door het mengsel.
  5. Vet een cakevorm in met een bakspray of boter en giet het cakemengsel in de vorm.
  6. Bak de cake in 60 minuten gaar.
  7. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
    Laat de cake iets afkoelen in de vorm en stort hem dan op een cakerooster.
    Als de cake volledig afgekoeld is, kun je de icing maken.
  8. Pers een uit en meng dit met de tot een stevig papje.
  9. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra toe.
  10. Giet de icing over de cake en laat het uitharden voordat je de cake aansnijdt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in griekse yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • griekse yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
212 kcal
10%2544 kcal
Vetten
2 g.
3%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroenyoghurtcake