Citruscake met amandel
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
- Klop met een mixer de boter met de zacht.
Voeg een voor een de toe en klop tot het ei is opgenomen alvorens het volgende ei toe te voegen. - Zeef de boven de kom en mix met de citrusrasp tot een glad beslag.
Schep het beslag in de vorm en strooi er het over. - Bak de cake in de voorverwarmde oven in 35-40 graden goudbruin en gaar, laat de cake afkoelen en verwijder de vorm.
- Snijd de cake horizontaal door.
- Besmeer de onderste helft met de .
- Leg er de bovenste helft op en bestrooi dik met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Snelle citruscake41u
-
Recept
Taart abrikozen kruimel met amandel creme41u20m
-
Recept
Amandel-roomtruffel41u
-
Recept
Amandel pan rosso42u
-
Recept
Amandel-cake440m
-
Recept
Amandel cake425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 268 kcal | 13% | 2144 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 21% | 32 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 7% | 16 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 15% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 112 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 18 g. | 20% | 144 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |