Cocktail met garnalen mousse (vlindervorm)
- Herkomst Nederland
- Categorie Koud
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Was de (geplukte of gesneden) slasoorten.
Kook het kopje pasta gaar.
Dompel de garnalen 3 minuten in kokend water.
Pel de garnalen.
Doe de garnalen in de beslagkom met wat witte .
Voeg hier 1 eetlepel of 1 eetlepel aan toe.
Pureer het geheel.
Het geheel moet niet te droog zijn maar nog wel als bolletje geserveerd kunnen worden.
Voeg eventueel nog wat toe.
De garnalenmousse moet de substantie krijgen van luchtige puree.
Doe de inmiddels gekookte pasta in koud water zodat ze snel afkoelt.
Droog de gewassen of schud ze uit.
Meng de met de koude pasta, schik ze op vier kleine bordjes en laat het midden zo goed als leeg.
Snijd vier zo gelijk mogelijke plakken van de , niet vanaf de uiteinden. - De plakken moeten zo groot mogelijk zijn, maar niet dik.
Hak de fijn en strooi op de rand van het bord hier en daar een stukje. - Neem het overgebleven uiteinde van de en knijp daaruit wat sap drupsgewijs naast de .
Een druppel of 6 a 7 per bord is voldoende.
Snijd de in heel dunne langwerpige stukjes.
Maak met een bolletjestang of twee lepels vier gelijke bolletjes van de garnalenmouse en leg ze in het middel van de bordjes.
Neem een cherrytomaatje met het kroontje naar boven, verwijder het kroontje en snijd met een scherp mes het tomaatje net niet helemaal door.
Houd de twee zijden gesloten, draai een kwartslag en snijd opnieuw net niet helemaal door.
Laat het tomaatje nu als een bloemetje openvallen.
Leg het tomaatje boven op het bolletje mouse, met de binnenkant naar beneden zodat u de glanzende kant bovenhoud.
Herhaal dit met de andere tomaatjes op de andere borden.
Strijk voorzichtig nog een druppeltje citroensap op de bovenkant van het tomaatje, zodat hij mooier glanst.
Snijd de plakken netjes doormidden en leg de helften met de ruggen tegen elkaar op het bord, ruim voor het bolletje mousse.
Het moet een beetje op een vlinder lijken. - Maak met twee stukjes van de voelsprieten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
- hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 120 kcal | 6% | 480 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |