Cocq au vin
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van felix
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Schrap de of schil ze met een dunschiller en snijd ze in plakjes (circa 1/2 centimeter dik).
- Pel de en snipper de fijn.
- Pel de knoflook en hak de knoflook fijn.
- Verhit de in een braadpan en bak de kip rondom bruin.
- Leg de stukken kip die klaar zijn op een schoon bord en bestrooi ze met peper en zout.
- Bak, als alle kip klaar is, in het achtergebleven vet de spekblokjes half uit.
- Doe de gesnipperde , de knoflook en de bij het spek en bak al roerend een paar minuten verder tot de glazig is.
- Zet het vuur laag en roer de er door.
- Giet, al roerend langzaam de er bij.
- Zet het vuur hoger en roer door tot de saus glad is.
- Voeg de bouillon toe, doe de kippenpoten, de , de , de en 2 flinke takjes peterselie in de pan.
- Breng de Coq au vin aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de kip met een deksel iets schuin op de pan 40 minuten stoven.
- Intussen:
- Pel de sjalotten en bak ze in een koekenpan in een eetlepel rondom bruin.
- Laat de sjalotten de laatste 10 minuten met de kip mee stoven.
- Controleer meteen even of de saus niet te dik wordt en aanbrandt, voeg zo nodig wat water toe.
- Ga door met afwerken of:
- Wacht tot de kooktijd om is en koel de Coq au vin zo snel mogelijk af.
- Bewaar de Coq au vin daarna tot gebruik in de koelkast.
- Afwerken: (Nadat de sjalotten toegevoegd zijn of tijdens het opwarmen) Indien nodig:
- Coq au vin uit de koelkast halen en opwarmen.
- Grote champignons halveren of in plakjes snijden.
- Smelt een eetlepel in een koekenpan en bak de champignons er al omscheppend in circa 5 minuten goudgeel in, zet daarna het vuur uit.
- Haal de , laurier en de meegekookte peterselie uit de pan met kip.
- Kook de saus - indien nodig - zonder deksel op hoog vuur in tot de gewenste dikte.
- Roer af en toe.
- Schep de champignons er door en breng de Coq au vin op smaak met peper en zout.
- Schep de Coq au vin op een schaal, strooi er peterselie op.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Coq au vin42u
-
Recept
Coq au vin440m
-
Recept
Coq au vin41u20m
-
Recept
Coq au vin voor buffet41u30m
-
Recept
Coq au vin op klassieke wijze41u15m
-
Recept
Coq au vin met worteltjes en puree41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- wijn en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 258 kcal | 12% | 1032 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |