Compote van Shii-take en een gepocheerd kwartel ei
- Herkomst Nederland
- Categorie Warm
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Garde
Bereidingswijze
- Sjalot glazig fruiten.
- steeltjes verwijderen, schoonmaken en heel houden.
- Meefruiten.
- Afblussen met sherry/ en , in laten koken.
- Grof pureren in de keukenmachine en de toevoegen.
- In laten koken tot juiste dikte.
- Kort voor het serveren verse kruiden ( tijm ;selderij etc naar smaak) toevoegen.
- Voor de kwarteleitjes ruim water aan de kook brengen, met flinke scheut en zout.
- Van het eitje met een kartelmes het bovenste kapje (aan de bolle kant) afsnijden.
- Leeg gieten in een kom.
- Als het water kookt met een garde een kolk in het water brengen en de eitjes er rustig in gieten. 2 minuten zachtjes laten koken.
- Als de eitjes gaar zijn er uit scheppen en koelen in koud water.
- Voor het opdienen:
- Bolletje aardpeer creme, daarop een klein schepje compote en erboven op een eitje.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 0 kcal | 0% | 0 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |