Snijd de blaadjes in reepjes en leg ze in een grote kom.
Besprenkel ze met het van 2 uitgeperste citroenen.
Goed mengen met de handen.
Leg een theedoek over de kom en laat alles 1 nacht staan.
Tussen door regelmatig even omdraaien.
De volgende dag de blaadjes samen met en de in een pan aan de kook brengen.
Even goed laten doorkoken en dan door een zeef laten uitdruppelen waarin een neteldoek is gelegd.
Op het einde goed het laatste vocht eruit persen.
Het kookvocht afmeten (Zelf had ik ongeveer 1 liter 200 vocht over) en aan de hand van deze hoeveelheid de pectine hoeveelheid en de aanpassen. (zie de lijst in de doosjes).
Het vocht in een schone pan opzetten en de laatste citroen uitpersen.
Zeef het sap(3) en voeg dit bij het vocht.
Het rozenvocht goed aan de kook brengen en de zakjes pectine erin strooien.
Als het weer kookt de suiker(1 kg)(2 zakjes) toevoegen
Breng alles opnieuw aan de kook (indien nodig een beetje afschuimen).
Nu de borrel bosaardbeienlikeur(1 stuk) toevoegen.
De pan van het vuur nemen en meteen de potjes met schroefdeksel vullen, dus kokend heet en meteen afsluiten, omdraaien (dus op zijn kop zetten) en laten rusten.
Aanvulling:
Deze confituur is lekker op toast, maar je kunt hem ook gebruiken om in de winter in een wildsaus te verwerken of om bij het ijs te serveren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
frambozen, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.