Confiture La vie en Rose

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De goed wassen en uit laten lekken.
  2. Snijd de blaadjes in reepjes en leg ze in een grote kom.
  3. Besprenkel ze met het van 2 uitgeperste citroenen.
  4. Goed mengen met de handen.
  5. Leg een theedoek over de kom en laat alles 1 nacht staan.
  6. Tussen door regelmatig even omdraaien.
  7. De volgende dag de blaadjes samen met en de in een pan aan de kook brengen.
  8. Even goed laten doorkoken en dan door een zeef laten uitdruppelen waarin een neteldoek is gelegd.
  9. Op het einde goed het laatste vocht eruit persen.
  10. Het kookvocht afmeten (Zelf had ik ongeveer 1 liter 200 vocht over) en aan de hand van deze hoeveelheid de pectine hoeveelheid en de aanpassen. (zie de lijst in de doosjes).
  11. Het vocht in een schone pan opzetten en de laatste citroen uitpersen.
  12. Zeef het en voeg dit bij het vocht.
  13. Het rozenvocht goed aan de kook brengen en de zakjes pectine erin strooien.
  14. Als het weer kookt de toevoegen Breng alles opnieuw aan de kook (indien nodig een beetje afschuimen).
  15. Nu de borrel toevoegen.
  16. Nu nog 1 minuutje doorkoken (echt niet langer).
  17. De pan van het vuur nemen en meteen de potjes met schroefdeksel vullen, dus kokend heet en meteen afsluiten, omdraaien (dus op zijn kop zetten) en laten rusten.
  18. Aanvulling:
  19. Deze confituur is lekker op toast, maar je kunt hem ook gebruiken om in de winter in een wildsaus te verwerken of om bij het ijs te serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • frambozen, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
300 kcal
15%300 kcal
Vetten
60 g.
85%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%10 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Confiture La vie en Rose