Coq au vin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter.
  2. Voor ze noisette wordt, doe je er de in.
  3. Laat rustig aanbakken.
  4. Draai de om en kruid met en .
  5. Doe er de uien bij.
  6. Stoof alles goed aan en doe er de hele fles bij.
  7. Doe er de en de bij.
  8. Laat opkoken en garen, 35 a 40 minuten.
  9. Neem een ander pannetje en smelt wat .
  10. Stoof er de in bruin.
  11. Net voor ze bruin worden, voeg je het spek toe en laat even stoven.
  12. erbij en laat nog 5 minuten goed aanstoven.
  13. Blus met een glaasje water.
  14. Voeg dit mengsel toe nadat de coq au vin 20 minuten heeft gekookt.
  15. Laat nog 10 minuten goed doorkoken op een middelmatig vuurtje.
  16. Op 't einde doe je er de bij.
25
25
25

Variaties op Coq au vin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Coq au vin
VariatieAantalGang
Coq au vin10Gevogelte
Coq au vin op klassieke wijze1Gevogelte
Coq au vin (kip in rode wijn)1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Coq au vin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Een lekker recept, maar coq is haan. En een haantje is veel lekkerder in dit recept. Waarom toch altijd die rare plofkippen, terwijl een haantje minstens zo goedkoop en bovendien veel lekkerder is. Ik... Lees reactie
Gerard Van Der Leeuw 27 oktober 2012
Eerste poging: Saus te ver ingekookt, maar het was desondanks belachelijk lekker!
Fricke 10 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
790 kcal
39%3160 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
96 g.
37%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coq au vin