Coq au vin van Harm

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Ga eerst de groenten goed wassen en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Doe de groenten kort in een grote pan op een hoog vuur.
  4. Vooral de en de even lekker aanbakken.
  5. Doe vervolgens de erbij en hussel het geheel lekker door elkaar.
  6. Voeg enkele takjes toe.
  7. Laat de groenten niet te lang bakken want dan verliest het te veel vocht.
  8. Laat het geheel lekker in de pan staan.
  9. Volgende stap:
  10. Maak de kippebouten schoon onder lauwwarm water.
  11. Dep ze vervolgens goed droog.
  12. Met wat kipkruiden, en wat , niet te veel, bak je de kip knapperig gaar in arachideolie in een braadpan.
  13. Nadat de kip nagenoeg gaar is, na ongeveer 15 a 20 minuten, haal je ze van het vuur.
  14. De wijnsaus/marinade Maak eerst 3 deciliter kippebouillon (1 blokje).
  15. Breng dit aan de kook.
  16. Doe vervolgens in een pan de 0,5 liter rode .
  17. Bewaar een deciliter voor het binden met de .
  18. Voeg aan de 2 eetlepels bruine en voeg daarbij de bouillon.
  19. Zet dit op en warm het verder op tot tegen het kookpunt.
  20. Vervolgens voeg je de dat opgelost is in een deciliter rode toe.
  21. Laat vervolgens de saus binden.
  22. Bereidingswijze:
  23. Neem een ovenschaal (groot) en doe de kip en de saus en de groenten erin.
  24. Vervolgens laat je het geheel bij 180 graden C.
  25. een 45 minuten in een afgedekte ovenschaal lekker garen in de oven.
  26. Nadat dit in de oven is geweest, serveer je op de schaal de verse die lekker fijngehakt is.
  27. Serveertips:
  28. Harricot verts in spek gerold met kriellaardappelen (gekookt of gefrituurd).
  29. Gekookte witlof met hamkaassaus.
  30. Met asl toetje:
  31. Vanilleijs met warme kersen en slagroom.
  32. Het is misschien niet erg dieetvriendelijk maar wij vinden het vreselijk lekker.
  33. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillonblokje
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn, maizena, champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
83 kcal
4%332 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coq au vin van Harm