Coq au vin
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Coq au vin recepten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen.
- Roer de met wat en en het in een diep bord door elkaar en haal de stukken kip door de gekruide .
- Schud het teveel af.
- Snipper de .
- Halveer de champignons en snijd grote exemplaren in vieren.
- Laat de goed uitlekken en hak ze fijn.
- Verhit de boter in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin.
- Doe dit bij voorkeur in 2 of 3 porties.
- Schep ze uit de pan.
- Laat het spek, de ui en de champignons in het braadvet omscheppend bakken.
- Voeg de tomaat toe.
- Giet de in de pan.
- Verkruimel het bouillontablet erbij en voeg de toe.
- Laat de 5 minuten inkoken.
- Doe de stukken kip in de pan, breng het opnieuw aan de kook en laat het met het deksel op de pan circa 45 minuten stoven.
- Schep de stukken kip in die tijd af en toe om.
- Breng de saus zonodig verder op smaak met wat en/of .
- Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree of knapperig stokbrood.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Coq au vin42u
-
Recept
Coq au vin41u
-
Recept
Coq au vin op klassieke wijze41u15m
-
Recept
Coq au vin450m
-
Recept
Coq au vin41u20m
-
Recept
Coq au Vin42u20m
Variaties op Coq au vin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Coq au vin | 10 | Gevogelte |
Kip is gek op rodewijn (coq au vin) | 1 | Gevogelte |
Coq au vin voor buffet | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- wijn en kippenbouillontablet kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillontablet
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 271 kcal | 13% | 1084 kcal |
Vetten | 20 g. | 28% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |