Courgette quiche
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van jurski
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Snij de in blokjes, hak de en doe de in de pers en je tijmblaadjes.
- Bak dit alles totdat gaar is.
Laat het courgettebaksel uitlekken in een zeef en voorkom dat je taartvulling te nat wordt.
Smeer je taartvorm in met boter of olie en behang de vorm met het ontdooide .
Roer in een beslagkom je , en . - Doe naar smaak peper en zout er bij.
Verspreid het courgettemengsel op de bodem van de taart en daar overheen het eimengsel.
Snijd het geitenkaasje in plakjes en leg ze verspreid als deksel van de taart.
Doe de taart op 180 graden celsius in de oven en bak hem zo'n 45 minuten tot de taart bruin is. - Stop er een sate stokje in als test.
Ook lekker om te maken
Variaties op Courgette quiche
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Courgette quiche met walnoten (vegetarisch) | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, melk, geitenkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 317 kcal | 15% | 1902 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |