Courgette schotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Claussii
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Schil de en snijd deze in schijven.
- Laat ze ongeveer 5 minuten koken met .
- Ze mogen niet te gaar worden.
- Schud dan ook het water van de af wanneer ze goed zijn.
Braad het bruin. - Voeg wat en toe.
- Voeg hierna de gesneden en ui bij.
- Ook de gesneden mogen erbij.
- Roer alles goed door elkaar.
Voeg hierna de erbij. - Deze kan vers gemaakt worden door ongeveer 4 rijpe tomaten te laten koken en te 'mixen'.
- Laat het sap warm worden.
- Bind het sap totdat het wat steviger is.
Snijd de in dunne schijven en braad ze heel kort in een koekenpan.
Vet een ovenschaal in met boter of olie. - Leg de schijven dakpansgewijs over elkaar.
Giet nu het met het sap over de .
Leg de aardappelschijfjes over het .
Als afsluiting komt er nu geraspte over.
Zet de schaal ong. 30 min. - in de oven op 160-180 graden.
Wanneer de gesmolten is, is het gerecht klaar om te eten.
Ook lekker om te maken
Variaties op Courgette schotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardappel courgette schotel | 2 | Aardappelgerechten |
Aardappel/courgette schotel | 1 | Ovenschotels |
Courgette schotel | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 617 kcal | 30% | 2468 kcal |
Vetten | 32 g. | 45% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |