Courgette soep
- Herkomst Nederland
- Categorie Budget
- Bereiden
- Kookboek van sandrak
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snij de door midden.
Verwijder de zaad lijsten.
Snij de in kleine blokjes van ca 1 bij 1 cm.
Snij de in blokjes.
Smelt de in een grote koekenpan.
Fruit de courget en blokjes in de pan tot ze glazig zijn.
Doe de gebakken courget en in de soeppan (bak vocht ook)
Giet de in de soeppan en kook alles op een laag vuur in een afgesloten pan voor ca 20 min.
Bak intussen de spekjes of zalm met een beetje en .
Snij de zalm in stukjes.
Klop de 4 los.
Voeg de , en toe.
Haal de pan van de warmtebron af.
Pureer de courgette in de soeppan voorzichtig fijn.
Voeg al roerend het eiermengsel toe aan de soep.
Doe de spekjes of zalm in de soep.
en op smaak toevoegen.
Klaar.
Eet smakelijk.
Variaties op Courgette soep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Courgette soep | 3 | Soepen |
Courgette soep met creme fraiche | 1 | Soepen |
Courgette soeppie | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter, bouillon, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per kom | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 123 kcal | 6% | 1845 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 15 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |