Courgettesoep met geraspte kaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van smidtje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Bereiding:
De boter heet, maar niet bruin laten worden.
De ui met basilicum hierin glazig fruiten en de courgette toevoegen.
Alles omscheppend op een hoog vuur 5 minuten bakken.
De bouillon toevoegen en op een hoog vuur aan de kook brengen.
Het vuur laag draaien, deksel op de pan leggen en 20 minuten zachtjes laten koken.
Het mengsel iets laten afkoelen dan door een zeef wrijven of in de foodprocessor of mengbeker pureren.
De soep weer in de pan schenken, op hoog vuur aan de kook brengen, (de creme fraiche erdoor roeren) en op smaak brengen met zout en peper.
Indien te dik wat verdunnen met kippenbouillon.
In koppen schenken en garneren met de geraspte kaas.
Kali Orex (eet smakelijk)
Ook lekker om te maken
-
Recept
Courgettesoep met peterselie, basilicum en geraspte belegen kaas445m
-
Recept
Linzensoep met tomaten en geraspte kaas455m
-
Recept
Witte bonensoep met tomaten en geraspte kaas440m
-
Recept
Aardappelsoep met champignons en geraspte kaas435m
-
Recept
Groentesoep met geraspte kaas425m
-
Recept
Courgettesoep41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter, kippenbouillon, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 44 kcal | 2% | 176 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |