Couscous met tomatensaus 'moroccan style'
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van culinaribabe
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Ras el hanout is een arabisch specerijenmengsel.
- Het kent verschillende samenstellingen.
- Toevoegen van dit mengsel geeft al snel een Marokkaanse smaak aan een gerecht.
- Sommige varianten zijn pittiger dan andere.
- Pas de hoeveelheid rode in een gerecht aan de pittigheid van de ras el hanout aan.
Bereid van 1 400 ml kokende bouillon. - Voeg deze toe aan de en laat in een gesloten pan 10 minuten wellen van het vuur af.
- Voeg er de aan toe en roer er goed doorheen.
- Zet apart.
- Voor de saus fruit je de gesnipperde met de kleingesneden paprika in de .
- Voeg de geperste en fijngesneden toe (of een deel van een pepertje als je niet te pittig wilt eten).
- Dan de ras el hanout en de toevoegen.
- Als de geuren van de specerijen vrijkomen kunnen de kleingesneden erbij (eventueel ontveld na ze in kokend water onder te hebben gedompeld) en het . 5 minuten laten pruttelen en dan de uit blik toevoegen voor het volume.
- Hak de kruiden grof en voeg na 10 minuten toe.
- Zelf gebruik ik zowel als peterselie, maar je kunt ook voor één van beide kiezen.
- Dan niet meer te lang later koken want dat gaat ten koste van de smaak van de groene kruiden.
- Proef en voeg eventueel toe naar smaak.
- Serveer de saus met de .
- Haal het uit de saus voor het opdienen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in couscous en bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- boter en bouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 458 kcal | 22% | 1832 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 79 g. | 30% | 316 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |